Indien uw huisarts niet te bereiken is, kan u de wachtdienst bereiken op het centraal telefoonnummer 053/80.91.91.
Dit is enkel voor patiënten die wonen in het wachtgebied (Lede, Impe, Wanzele, Papegem, Smetlede, Oordegem, Vlierzele).
Patiënten die buiten dit wachtgebied wonen kunnen het wachtnummer van hun regio vinden op www.huisarts.be.

Waarom een wachtdienst?

Uw huisarts probeert zo veel mogelijk bereikbaar te zijn. Toch heeft hij of zij ook een gezin, familie, sport en hobby's en behoefte aan ontspanning en vrije tijd. Huisartsen moeten ook regelmatig bijscholingen volgen. De wachtdienst zorgt er voor dat patiënten met dringende problemen op elk moment bij een huisarts terecht kunnen.

Tips bij het gebruik van de wachtdienst

  • Raadpleeg de dokter van wacht alleen voor problemen die niet kunnen wachten tot wanneer uw huisarts terug beschikbaar is. De wachtarts heeft het vaak erg druk en het oplossen van kleine probleempjes kan de dringende hulpverlening in de weg staan.
  • Vraag niet steeds een huisbezoek. Indien u zich kan verplaatsen bespaart u de huisarts van wacht veel tijd door u zelf naar het kabinet te begeven. Veel onderzoeken en behandelingen gebeuren trouwens beter in het kabinet dan bij de patiënt thuis.
  • Woont u niet in het wachtgebied (Lede, Impe, Wanzele, Papegem, Smetlede, Oordegem, Vlierzele)? Dan dient u zich te wenden tot de wachtdienst voor uw regio (ook als uw huisarts van Lede of Vlierzele is). De wachtnummers voor heel vlaanderen vindt u op www.huisarts.be.

Indien u de apotheker van wacht zoekt, kijk dan op www.apotheek.be.

Voor een tandarts van wacht kan u bellen naar 0903/39969 (€1,5/min, enkel voor spoedgevallen!)